BAMFORD LONDON-HORLOGE GEÏNSPIREERD OP DE DEFENDER: ​
DUURZAAMHEID DANKZIJ EEN LANGE LEVENSDUUR

  • Bamford London en Land Rover werken samen om LR001-horloge in beperkte oplage te creëren
  • Op de Defender geïnspireerde LR001 combineert ingetogen oppervlakken met inherente capaciteiten
  • Duurzaamheid dankzij een lange levensduur met een titanium kast en hoogwaardig automatisch uurwerk
  • Wereldwijd slechts 100 exemplaren beschikbaar
  • Te koop bij Bamford London (Britse adviesprijs van £1.350 inclusief btw in VK) ​
    Meer informatie vindt u op: ​ www.bamfordlondon.com

Dinsdag 22 november, Antwerpen – Vanuit hun gemeenschappelijke passie voor design en precisie hebben Bamford London en Land Rover het LR001-horloge in beperkte oplage gecreëerd.

Net als de onvergelijkbare SUV die als inspiratiebron diende, is de LR001 bedoeld voor avontuurlijk ingestelde mensen. Er zijn wereldwijd slechts 100 exemplaren verkrijgbaar, ontworpen door het team van Land Rover en gemaakt door Bamford London.

De LR001 weerspiegelt de designtaal van de Defender en combineert ingetogen oppervlakken met inherente capaciteiten. Met zijn titanium kast van 40 mm en hoogwaardig automatisch Sellita SW200-1b-uurwerk is hij gemaakt om lang mee te gaan. De verfijnde afwerking in ruthenium antraciet belichaamt duurzaamheid dankzij een lange levensduur.

Het visueel aantrekkelijke design, gehuld in grijs titanium, heeft een grijze wijzerplaat die zijn technische precisie benadrukt. Onder de uitsneden in de wijzerplaat zit de luminescentie verborgen, die een subtiele groene tint uitstraalt voor gebruik bij weinig licht. Onderaan de wijzerplaat is het subtiele ‘LR001’-opschrift aangebracht in het kenmerkende aquablauw van Bamford.

Er is keuze uit vier robuuste bandjes van 18 mm op biologische basis, in zwart, marineblauw, lichtbruin en donkerbruin. Elk bandje is een duurzaam alternatief voor traditioneel leder. De opties zwart, lichtbruin en donkerbruin zijn gemaakt van duurzaam PU-leder op basis van maïs, terwijl de marineoptie vervaardigd is uit Cordoba, geweven uit gerecycleerd nylon en voorzien van een waterafstotende en duurzame coating.

George Bamford, oprichter & CEO van Bamford London, verklaarde: “Ik ben trots en verheugd om deze samenwerking te mogen onthullen die geïnspireerd is op een van de meest iconische voertuigen ter wereld, de Defender. De grijze wijzerplaat op een grijze titanium kast met vaste nokken is de eerste iteratie van de LR001. Ik heb een langdurige relatie met Land Rover en ben vereerd om samen te werken met het designteam, nu we ons eerste horloge onthullen.”

Massimo Frascella, Design Director bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “De LR001, die werd gecreëerd met een intrinsieke lange levensduur en het minimalistische karakter van de Defender, heeft een meeslepend design dat nauwkeurig tot uiting komt in zijn verfijnde en handgemaakte vorm.”

Het LR001-horloge is rechtstreeks verkrijgbaar bij Bamford London met een Britse adviesprijs van 1.350 pond (inclusief btw). Voor meer informatie kunt u terecht op www.bamfordlondon.com.

EINDEPB_BAMFORD LONDON-HORLOGE GEÏNSPIREERD OP DE DEFENDER.pdf

PDF - 283 Kb

 

Sociale mediakanalen van Land Rover:
www.facebook.com/landroverbelgium/
www.instagram.com/landroverbelux/
www.youtube.com/user/LandRoverBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E :[email protected]

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LAND ROVER

Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun SUV-segment. 80 procent van het modelgamma wordt geëxporteerd naar meer dan 100 landen.

NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX