AutoWereld verkiest Land Rover Defender tot Auto van het Jaar

  • In de felbevochten jaarlijkse AutoWereld Wagen van het Jaar verkiezing behaalde de nieuwe Land Rover Defender de overwinning.
  • De Defender staat te boek als een van de meest robuuste SUV's ter wereld, terwijl hij tegelijk capabel, comfortabel en praktisch blijft.
  • Met zijn overwinning bood hij het hoofd aan zware concurrentie van elke nieuwe wagen die in de voorbije twaalf maanden werd gelanceerd.
  • De Defender-familie, bestaande uit de modellen 90, 110 en plug-in Hybrid, is nu te koop in België vanaf €51.100. Meer info op www.landrover.be

 

Donderdag 24 december 2020, Antwerpen - De nieuwe Land Rover Defender mag alweer een prachtige onderscheiding toevoegen aan zijn palmares: in de felbevochten jaarlijkse AutoWereld Wagen van het Jaar verkiezing behaalde hij de overwinning.

De verkiezing is een soort jaaroverzicht, een samenkomst van vijf door de AutoWereld redactie geselecteerde modellen die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen autojaar. Naast de nieuwe Land Rover Defender 110 behoorden ook de Ferrari SF90 Stradale, de Mercedes S-Klasse, de Aston Martin DBX en de Volkswagen ID.3 tot deze shortlist. Een bont allegaartje aan geduchte concurrenten.

De jury prees de nieuwe Defender als een van de meest veelzijdige auto’s ooit. Een gemoderniseerde versie, vol knipogen naar het origineel, maar vooral ook een volwaardigere auto die niet door het ijs zakt op momenten dat je hem gewoon als auto gebruikt. Je kan ermee naar de Ardennen rijden zonder dat je knoken pijn doen.

Steven Appelmans, redacteur van AutoWereld, verwoordt het zo: “Dit is de alles-inéén-Land-en-Range-Rover: terreinvaardig, praktisch, luxueus en op de koop toe retecool.”

Alain Devos, hoofdredacteur van AutoWereld, verklaarde:“De Defender beroert de juiste snaren, het is het soort auto dat iedereen wel in huis wil halen. Met een uitstraling van hier tot in de verste en meest onherbergzame uithoeken van het Britse Gemenebest en evenveel kunde als een doe-het-zelfzaak.”

Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover BeNeLux, verklaarde: “Het is voor ons een absolute eer om met onze Nieuwe Defender de titel van ‘Auto van het Jaar’ van AutoWereld in de wacht te slepen. De Nieuwe Defender werd ontwikkeld met respect voor zijn erfgoed en met behoud van zijn authentieke karakter maar rekening houdend met het feit dat hij perfect moest passen bij de huidige, voortdurend evoluerende wereld. We zijn tot het uiterste gegaan om een voertuig te bouwen dat ongelooflijke terreincapaciteiten combineert met uitstekende rijeigenschappen en een dito wegligging. Daarenboven is de Nieuwe Defender volledig geconnecteerd. Dit dankzij onze nieuwe, elektrische voertuigarchitectuur (EVA2), het door Autobest bekroonde Pivi Pro-infotainmentsysteem en software-updates over-the-air (SOTA) om het besturingssysteem van de Defender voortdurend te verbeteren. ​ 

We zijn bijzonder trots op deze bekroning van AutoWereld. Ze erkent de toewijding van onze firma, die een wagen heeft gecreëerd die volgens ons de naam Defender waardig is.” 

Met een wereldwijd palmares dat al meer dan dertig onderscheidingen telt, voegt de nieuwe Land Rover Defender deze titel toe aan tal van prestigieuze prijzen die hij in 2020 al in ontvangst mocht nemen. Andere opmerkelijke onderscheidingen zijn onder meer de titels van ‘Wagen van het Jaar’ van Top Gear, ‘SUV van het jaar 2021’ van Motortrend, ‘Beste SUV 2020’ van Autocar en ‘Beste terreinwagen’ van Parker.

De Nieuwe Defender onderging meer dan 62.000 tests voor de technische goedkeuring, terwijl het chassis en de koetswerkarchitectuur werden ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de Extreme Event Test Procedure met herhaalde en aangehouden impacts. Zo overtreft hij alle gebruikelijke normen voor SUV’s en personenwagens. Met de jongste Nieuwe Defender omvat de Land Rover Defender-familie nu de Defender 90 en Defender 110, met de optionele geavanceerde oplaadbare hybrideaandrijving.

 

- EINDE -



AutoWereld élit le Land Rover Defender Voiture de l'Année_Communiqué de presse.pdf

PDF - 534 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Land Rover:

www.facebook.com/landroverbelgium/
https://www.instagram.com/landroverbelux/
https://www.youtube.com/user/LandRoverBELUX

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LAND ROVER

Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun SUV-segment. 80 procent van het modelgamma wordt geëxporteerd naar meer dan 100 landen.

NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX